Metron inštitut je pričel s projektom predelave ikoničnega DeLoreana na električni pogon. Več preberite tukaj …

Metron inštutut je skupaj s še tremi slovenskimi tehničnimi šolami začel z izvedbo programa “E-Polnilnice”, kjer dijaki sami izdelajo svojo polnilno postajo za električna vozila.   Prvi rezultat: Lastnosti polnilne postaje: AC 3 x 16 A s funkcijo dinamičnega nadzora …

Izobraževalni program: izgradnja e-polnilnice Read More »

Naslednje tehnično šolanje “Električna mobilnost oz. predelava avtomobila na elektriko” bo v soboto 12. maja 2018. “Predelava avtomobila na elektriko”

Svinčene baterije smo zamenjali z Litij Polimer, vgradili BMS modul (sistem za nadzor baterij) in malce izboljšali notranjo razsvetljavo. Po “Kranvaj-u” je to naš drugi električni minibus podjetja Esagono Energia, ki smo ga modificirali.

Naslednje šolanje “Električna mobilnost oz. predelava avtomobila na elektriko” bo  v soboto 18. novembra 2017. “Predelava avtomobila na elektriko”

Naredili smo Pikija 10 in ga predali Gregorju, Piki 11. je tudi že pri novem lastniku…

Gosta iz Indije sta uspešno zaključila pet dnevno tehnično šolanje “Predelava vozila na električni pogon”.

Tehnično šolanje o električni mobilnosti na otoku Krk v Hrvaški. Tečaja so se udeležili zelo profesionalni in predani ljudje, ki imajo zastavljene visoke cilje o samozadostnosti otoka Krka v bližnji prihodnosti.

Andrej Pečjak o polnilnih postajah za EV ter stanju električne mobilnosti v Sloveniji. Siol.net – intervju