ZARADI NEVARNOSTI KORONA VIRUSA ŠOLANJ NE BO DO DRUGE POLOVICE LETA 2021!

Izobraževanje “Električna mobilnost in predelava avtomobila na elektriko” bo predvidoma v soboto 30. novembra 2019 na lokaciji METRON OBREŽJE.

Ta delavnica bo tudi zadnja s področja predelave vozil na električni pogon!

Šolanje je primerno za tiste slušatelje, ki imajo neko predznanje o elektriki in mehaniki

Poudarek bo na izbiri ustreznega pogonskega sistema, baterijskih sklopih, nastavitvah krmilnika in vezavi komponent v delujoč sistem.

Program

9:00 Zbor
9:15 – 10:00 Predelava vozila – kaj in kako predelati?
10:00 – 11:00 Baterije, polnilci in BMS za električna vozila – teorija ter praktični prikaz
11:00 – 11:15 Odmor za kavo
11:15 – 11:45 Nosilci motorja ter problemi adapterske plošče in prirobnice
11:45 – 12:45 Motorji in krmilniki za električna vozila (praktično delo)
13:15 – 13:45 Polnilci in polnjenje vozil
13:30 – 14:30 Odmor s prigrizkom
14:30 – 15:00 Nevarnosti pri delu na VN sistemih in varnostne norme
15:00 – 15:30 Ostale komponente
15:30 – 16:00 Vprašanja in odgovori

Predavatelji bodo

  • Andrej Pečjak (Metron Inštitut),
  • Nejc Šter (Metron Inštitut)

Ker želimo, da bi se iz naših izkušenj čim več naučili, je FOTOGRAFIRANJE DOVOLJENO tako v delavnicah kot tudi v predavalnici. Snemanje predavanj ni zaželjeno.

Lokacija
Šolanje bo na lokaciji poslovne enote inštituta Metron na Obrežju.

 

Prijava oz predprijava
Za šolanje se prijavite po e mailu info@eauto.si . Ob prijavi obvezno napišite svoje ime in priimek, naziv podjetja, naslov ter telefonsko številko, da vam lahko pošljemo predračun. Za informacije oz telefonsko prijavo pokličite na tel.051 320 538

Cena
Cena šolanja je  134,20 .  Nakazilo izvedete na osnovi predračuna, ki ga dobite ob prijavi.

Denar nakažite na TRR št. SI56 0312 7100 0919 952 pri SKB banki (SWIFT/BIC SKBASI2X).
Pod sklic navedite SI00 in datum šolanja. Kot namen navedite SOL.

Popust:

  • 20% za profesorje srednjih strokovnih šol
  • 50% za redne študente in dijake s potrjeno študentsko izkaznico in starostjo do 26 let!

Gradivo in delovne bloke z opornimi točkami dobite na šolanju, za hrano in pijačo bo poskrbljeno. Pridite v športnih oblačilih, delovni kombinezoni niso potrebni.

Na delavnici boste spoznali osnove električnih vozil, kaj lahko pričakujete za denar, ki ste ga pripravljeni investirati, kje dobiti komponente in katere komponente so preizkušene, ter kup nasvetov iz lastnih izkušenj. Po tolikšnem številu predelanih vozil smo pridobili ogromno izkušenj, zato skušamo s tem šolanjem pomagati tistim, ki se sedaj odločajo za predelavo vozil, da ne bodo ponavljali naših napak.

Podrobnejši opis ključnih tem

Pogoni za električna vozila
Pogonski del električnega avtomobila sestavljata elektromotor in krmilnik, njihovo delovanje boste lahko nastavljali tudi sami. 

Baterije, vezava baterij in nevarnosti
Baterija predstavlja srce električnega avtomobila. Pogledali si bomo kako deluje, primerjali in otipali bomo različne vrste celic in se podučili o vidiku varnosti pri njihovi uporabi.

Nosilci in adapterske plošče za električna vozila
Obstoječi nosilci na motorjih z notranjim izgorevanjem v kombinaciji z električnim motorjem, kaj je prednost in kaj slabost. Prav tako pomembni sta adapter plošča in prirobnica, kjer imajo predelovalci in izdelovalci električnih vozil pogosto velike probleme s soosnostjo in uravnoteženjem.

Vse komponente električnih vozil
Električna vozila obsegajo zelo veliko posameznih komponent, ne zgolj baterije in elektromotorjev. Vse komponente so ključne za delovanje avtomobila in udobje pri vožnji. Ravno zaradi razlik med tehnologijami električnih in bencinskih pogonov, pride pri podpornih komponentah do velikih razlik. Te komponente predstavljajo veliko tržno priložnost za vstop slovenskih podjetij na globalni trg električnih vozil.

Polnjenje električnih vozil
Ogledali si bomo različne načine polnjenja električnih vozil in skušali razčistiti pojme kot so “hitro polnjenje”, Tip 1 in Tip 2, AC in DC polnjenje itd. Vse polnilne vtikače si boste lahko ogledali tudi v praksi, poleg njih pa tudi različne polnilce moči od 600 W do 15 kW

Vožnje električnih avtomobilov
Preizkusili boste lahko predelanega električnega Smarta z Mahle-Letrika motorjem, predelan Dacia Sandero (zmagovalni avto Rallya Monte Carlo) in električni Twingo. Videli boste fotovoltaično elektrarno s sledilniki Sonca in direktnim napajanjem avtomobilov in stanovanjske hiše (Sustainable energy cycle) ter najnovejši avto Metron 7, ki je postavil rekord v dometu el.vozil.